Organisatie

Sinds 1973 organiseert CJV Vlaardingen de Sinterklaasintocht in Vlaardingen. Dat jaar was er bijna geen Sinterklaasintocht in Vlaardingen… De FiCo van CJV Vlaardingen bood toen uitkomst. De filmafdeling van de Vlaardingse jeugdvereniging bestond 25 jaar en wilde dit jubileumfeest wel vieren tijdens de intocht van Sinterklaas, die zij voor deze gelegenheid organiseerden.

Destijds werd Sinterklaas o.a. begeleid door de muziekkorpsen De Jonge Pijpers en De Pijpers en een heel paardenarsenaal van de Flardinga Ruiters.

Tegenwoordig is de Sinterklaasintocht uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Vlaardingen. Van ’s morgens vroeg tot het einde van de middag worden er op verschillende plaatsen in de stad activiteiten georganiseerd.

Gedurende het jaar is een team van 30 personen bezig met de organisatie. Op de dag zelf komen daar nog eens 350 vrijwilligers bij. Naast meer dan 150 CJV-vrijwilligers hebben ook de jeugdbrandweer, het zeekadettenkorps, scouting Wesselgroep, de Geuzen, muziekkorpsen Liberte, Thalita en Avalance, circusschool Hannes & Co, Pollux en VFC en de reddingsbrigade hun inbreng.

pietjes-1hallo