Disclaimer: Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies

PERSBERICHT

CJV Vlaardingen organiseert

50e editie Sinterklaasintocht

Zaterdag 18 november Sinterklaasintocht in Vlaardingen
Wat in 1973 een ‘noodgreep’ was, de oude organisatie van (Vlaardingse) ondernemers stopte met het organiseren van de sinterklaasintocht, is inmiddels een 50 jaar oude traditie geworden. 

Destijds had de FiCo (de filmclub van jeugdvereniging CJV Vlaardingen) hun 25 jarig jubileum. Zij wilde de intocht als verjaardagscadeau aan alle Vlaardingse kinderen organiseren. 

Maar wat een eenmalig cadeau was, bleek een vaste waarde te worden. Al 50 jaar organiseert de CJV Vlaardingen met hun vrijwilligers de Sinterklaasintocht. Waarvan sommige vrijwilligers al meer dan 40 jaar betrokken zijn bij de organisatie. 

De organisatie heeft alle ontwikkelingen wel meegemaakt. Wat ooit begon als een ‘kleine’ intocht, een stoomboot, twee muziekkorpsen en een bezoek aan de buitenwijken. Vandaag de dag komen mensen vanuit de hele regio naar de Vlaardingse intocht, die met veel liefde wordt georganiseerd. 

Vele vrijwilligers helpen Sinterklaas
Een kernteam van 30 personen is het hele jaar bezig om de intocht voor te bereiden. En hoe dichter bij de desbetreffende datum, hoe meer mensen aanhaken. Tot er op de dag van de intocht zo’n 400 mensen actief zijn om er weer een succes van te maken. Wat ook nodig is, want de intocht trekt vandaag de dag duizenden bezoekers. Om bij één van de podia mee te kunnen dansen. Of deel te kunnen nemen aan het gratis Feestplein (met springkussens, dansoptredens, verkeersplein, zweefmolen, knutselen, schminken, etc.).

Wil jij op 18 november meehelpen met één van de activiteiten? Stuur dan een email naar sint@cjvvlaardingen.nl 

 

Live-uitzending volgen? 

Ook dit jaar is het weer mogelijk om de feestelijkheden te volgen via de live-uitzending op www.sintinvlaardingen.nl en live op Facebook. Dat levert weer mooie beelden op van de haven en het historische centrum van Vlaardingen. Sinterklaas vindt dat zelf ook heel bijzonder: “Ik kijk er enorm naar uit om weer naar Vlaardingen te komen”.  

 

Houd de komende weken www.sintinvlaardingen.nl en www.facebook.com/sintinvlaardingen of www.instagram.com/sintinvlaardingen in de gaten voor alle informatie.